Pomysł na lunch. Dość niezwykły 😉
Nie spodziewałam się szału po tej zupie…No bo zupa…z awokado… na ciepło? Ale myślę sobie – spróbuję.
Spróbowałam. Sztos!!!! Trochę inne proporcje i wykonanie niż u Ewy Chodakowskiej, ale uwierzcie mi… pycha!!!!
To jest jeden z tych przepisów, które zaskakują niczym Kopciuszek 😉
ZUPA-KREM Z AWOKADO Z JAJKIEM
B:27,7g W:18,1g T: 32,9g
Składniki na 1 dużą porcję ok 450ml
👉2 jajka ugotowane na twardo
👉1 średnie awokado
👉250 ml bulionu warzywnego – u mnie wrzątek plus 1 kostka oxo vegetable
👉90 g jogurtu proteinowego Arla lub Quark
👉Sól i pieprz
👉Sok z połowy limonki
👉Bazylia
Awokado, sok z limonki i 60 g jogurtu zblenduj. Do bulionu dodaj 30 g jogurtu i wymieszaj. Połącz awokado z bulionem i razem zblenduj. Dopraw solą i pieprzem. Przelej do miseczki, dodaj jajka i świeżą bazylię.. Omg! Najlepiej letnia – smakuje obłędnie!
Ps. Spokojnie nadaje się na śniadanie białkowo- tłuszczowe!
Przepis pochodzi z książki „Przepis na sukces” E. Chodakowskiej. Ale jak zawsze z moimi modyfikacjami.
Zrobiłam zupę na dzisiejsze śniadanie, mimo że początkowo podchodziłam sceptycznie do tego dania. Dałam jednak szansę Twojej zupie i naprawdę nie żałuję! Ale to było pyszne ❤
To super!!!!