No takie śniadania to ja lubię! Pyszne, aromatyczne, sycące i zdrowe! Najlepsze, najbardziej wartościowe tłuszcze z makreli i awokado będące paliwem dla naszych mięśni i mózgu oraz zapewniające uczycie sytości na długie godziny. A do tego jajka puszyste jak chmurka <3 Wszystko to w postaci gofrów! Przygotowanie tego dania nie zajmie Ci więcej niż 10 minut, a zjedzenie…no cóż…ciężko się oprzeć! Z przepisu wychodzą 4 duże gofry o świetnym makro. Idealne śniadanie, idealne!
GOFRY Z MAKRELĄ I AWOKADO
makro: B: 32,2g T: 34,6g W: 17,5g; 500 kcal
Składniki na 4 gofry:
👉 2 jajka- białka i żółtka osobno
👉2 łyżki mąki pszennej
👉3 łyżki mleka
👉80g wędzonej makreli
👉45g awokado
👉kokosowy spray do natłuszczenia gofrownicy
Białka ubij na sztywną pianę z odrobiną soli. W osobnej miseczce wymieszaj żółtka, mąkę i mleko. Połącz zawartość obydwu misek. Gotowe ciasto wylewaj na rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę i na wierzch każdego gofra przed zamknięciem gofrownicy połóż po kilka kawałków makreli. Piecz jak zwykle. Gotowe gofry przestudź na kratce. Podawaj z awokado lub innymi ulubionymi dodatkami takimi jak pomidory, mozzarella, serek kremowy etc. Smacznego!